Bauhaus plakat

Bauhaus var en kunstskole som ble grunnlagt av Walter Gropius i Weimar, Tyskland, og drevet fra 1919 til 1933. Der kombinerte de håndverk og kunst, og var kjent for måten de tok fatt på design som de publiserte og underviste. Bauhaus hadde en dyp påvirkning på utviklingen av kunst, arkitektur, grafisk design, interiør design, industriell design, og typografi.

Stilen består i stor grad av geometri, som er kjent for å være funksjonell, rasjonell, og til grader minimalistisk. Disse trekkene har jeg brukt i plakaten, både med former, figurer og informerende stikkord som fremhever budskapet. Skolens logo har jeg også fremstilt, sammen med en figur som skal illustrere en minimalistisk versjon av selve skolebygget sine vinduer.

Som typografisks innhold i plakaten har jeg brukt en typisk Bauhaus-font, i ulike tykkelser. Selve tittelen er tydelig fremhevet med en store og tykk font som enkelt og greit navngir plakaten. Stikkordene relaterer til viktige nøkkelord for stilen, med en lengre informativ setning i nedre venstre hjørne, som dypere forklarer ordet Bauhaus.

Fargepaletten min ble jeg inspirert av fra andre kunstverk i denne stilen, som jeg fant på nettet. Disse har en tydelig kontrast, som gjør det enklere å kombinere flere former og figurer uten å skape et totalt kaos. For å unngå rot i komposisjonen har jeg brukt nøyaktig like store mellomrom mellom enhver figur. Dette skaper en ryddig helhet og lar komposisjonen opprettholde luft. Selv er jeg fornøyd med resultatet, og tenker at plakaten treffer stilen.