Gode ideer oppstår ofte når noe går galt. Dette er hva som skjedde med Estlandske Helen, under studiene i møbeldesign. Mens hun laget et bøyd kryssfinerstykke til en konkurranse, gikk det plutselig i stykker og måtte skiftes umiddelbart. Nye «ubrukte» kryssfinerplater var ikke å få tak i. Ved vekselvis å lime sammen to forskjellige nyanser av trefiner fikk hun et overraskende, spennende resultat. Noen dager senere, inspirert av sin egen folkedrakt, ble ideen om å lage flerfarget, kryssfiner født.

Helens diplomoppgave ble utgangspunktet for produksjonsteknikken som brukes i dag. Hun utviklet verktøy for farging og materialkonseptet «stripet kryssfiner» ble presentert for det estiske Nasjonalmuseet og deretter satt i produksjon i eget verksted i 2015.

Hovedråstoffet er bjørkefiner, FSC sertifisert for bærekraftig skogbruk. I tillegg brukes miljøvennlige fargestoffer og lim.

Ndesign ble kjempefasinert ved første øyekast, materialet i kombinasjon med våre egendesignede bruksgjenstander matchet 100%.